Покана за среща на представители на ръководството на всички извънпарламентарни партии


До: политическа партия АБВ
До: политическа партия БДО
До: политическа партия Глас Народен
До: политическа партия ДА България
До: политическа партия Движение 21
До: политическа партия Деос
До: политическа партия ДСБ
До: политическа партия Зелените
До: политическа партия Реформаторски блок
До: политическа партия Съюз за Пловдив

ОТ: политическа партия Възраждане

Уважаеми членове на ръководствата на извънпарламентарни политически партии!

Обръщаме се към вас, като към български граждани, които не са безразлични към ставащото в България!
Надяваме се, че и вие като нас, с тревога следите утвърждаващият се в Родината ни мутро-олигархичен модел на управление. Надяваме се, че и вие като нас, наблюдавате с притеснение безпрецедентната симбиоза между мафия и държава.

Всички ние виждаме как държавните институции са овладени от мафията и се използват като инструмент за рекет и изнудване. Мутро-олигархическият контингент остана с морала от бухалкаджийския си период, но получи инструменти с огромна мощ.
Виждаме как могъществото на държавната организация се ползва не за създаване на условия за развитие и растеж, а за рекет на икономическите субекти, източване на средствата им, овладяване на пазарите им или директно придобиване на собствеността им.
Виждаме лекотата, с която България бе вкарана в дългова спирала. Ежедневно трупаме дългове в сметките на децата си.
Беззаконието, несигурността и екстрактивните практики прогониха от страната ни 600 хиляди души само в последните десет години. Сега случващото се ще повлияе на нови стотици хиляди, които ще обмислят подобно решение в следващите години.
Ако не предприемем спешни мерки – страната ни ще се лиши от още стотици хиляди млади, талантливи и образовани наши сънародници.
Несигурната икономическа обстановка ще принуди хиляди предприятия да се изнесат от страната. Това ще лиши от препитание и поминък милиони български граждани, ще доведе до още по-драматично обезлюдяване и невъзможност да се изплащат натрупваните от настоящото правителство дългове.
България е пред катастрофа и има спешна нужда от обединение на нашите действия сега!
В тази връзка ви каним на среща, на която да обединим силите си в защита на българския бизнес!
Призоваваме ви да загърбим идеологическите си различия. Те биха били съществени в нормална социално политическа обстановка, но обстановката не е нормална, ние сме изправени пред национална икономическа и демографска катастрофа!
Има опасност от дългосрочно отравяне на цялата икономическа среда. В ход е операция за разгром и присвояване на печеливши отрасли от индустрията. Създава се институционална несигурност, безогледно на възможността тя да провокира колапс на целия стопанския живот. Страната ни се въвежда в дългова спирала.
В тези безпрецедентни условия призоваваме всички български извънпарламентарни партии – да обединим усилията си в защита на българския бизнес, подобряване на икономическата обстановка, ограничаване на вредите, предизвикани от управляващата коалиция ОПГ.
Каним на среща представители на ръководството на всички извънпарламентарни партии – с цел излизане с обща декларация в подкрепа на българския бизнес и проучване на възможностите за обединяване на усилията ни в тази жизненоважна област .
Срещата ще се проведе в София, на 28-ми септември, четвъртък, от 15 часа в зала Триадица2 на гранд Хотел София, – ул. Гурко № 1
Очакваме всяка партия да изпрати двама свои представители – икономически експерт и представител на политическото ръководство.

Моля да ни потвърдите чрез отговор на тази електронна поща присъствието на ваши представители до 18 часа на 27-ми септември.

24ти Септември 2017г. Председател на ПП Възраждане: /Костадин Костадинов/
гр. София

бутон за социални мрежи