Възраждане – Пловдив против събарянето на наскоро ремонтирания ДКЦ 6


Политическа партия Възраждане – Пловдив застава категорично против намерението на Община Пловдив и кметът на града Иван Тотев за събаряне на сградата на наскоро ремонтирания Диагностично Консултативен Център 6 и построяването на многоетажен паркинг на негово място. Тези действия на органите на местното самоуправление за пореден път показват управленска им неспособност и некомпетентност и будят съмнение за корупционни практики.
Напомняме, че сградата на ДКЦ 6 е четириетажна, масивна и само преди около две години е извършен много сериозен ремонт за стотици хиляди левове. Поставени са нови дограми и врати от PVC, има асансьор и рампа за трудноподвижни хора. На първия етаж подът е направен от плочки в светло кремав гранитогрес, стените са боядисани в бяло. На втория етаж подовата настилка е с балатум, а на третия етаж, който също е обновен, е разкрит детски център за деца аутисти, който, забележете, е преместен там след планирането за събаряне на сградата. Ремонтиран е със средства на частни дарители, част от които ще отидат на вятъра при бъдещо преместване . На четвъртия етаж, където се помещава администрацията, чакалнята и кабинетите са обновени. Сградата е оборудвана с климатици и парно на газ. Тоалетните също са ремонтирани. Самото преместване на лечебното заведение в сградата на МБАЛ “Свети Мина” ще струва допълнителни 100 хиляди лева.
От Възраждане се обявяваме против подобни управленски решения “на парче” и недомислици. Недопустимо е първо да ремонтираш, след което да събаряш новопостроеното. Липсата на дългосрочна политика и последователност в решаването на проблемите е сериозен недъг не само в управлението на Пловдив, но и на България като цяло.

Снимка: ПОТВ

Снимка: Марица

сподели бутон