Възраждане протестира срещу посещението на Ердоган (ОБЗОР)


От Възраждане проведохме митинг-протест срещу посещението на турския диктатор и неоосманист Реджеп Таип Ердоган. Около 300 членове на Възраждане и граждани протестираха под дъжда в морската ни столица. Проведе се протест в Пловдив и други градове в страната.

Откритите териториални претенции на Ердоган към България и съседните страни не бяха пречка за родния политически “елит”, начело с премиера Бойко Борисов, да посрещне с дълбоки поклони до земята и угодническо поведение турския президент.

По същото време Обединените патриоти развиваха мощна Фейсбук дейност срещу посещението на държавния глава на югоизточната ни съседка. Същите забравиха временно, че управляват и от тях зависи съдбата на Родината ни и се съсредоточиха върху медийни изяви, в които от удобните си кресла заклеймяват личността на Ердоган и неговата политика. И докато миналата година те бутаха турски бабички, дошли да гласуват у нас, тази година не посмяха да сторят това с президента на турските бабички, когото Борисов на галено нарича “Тайпи”. Не посмяха да му зададат неудобни въпроси в очите и да му дадат лично да разбере, че не е желан в България.

За сметка на това от страна на българския премиер видяхме изключително слугинско поведение. Разбрахме, че за един ден е възможно да бъдат закърпени всички дупки, които се изпречат на пътя на турския президент – нещо, което иначе се прави с многократно по-голям срок, щом обикновения българин се сблъска с тях. Ердоган пък беше прекаран по заобиколен маршрут, за да не се окаже свидетел на народната любов. Борисов пък прекръсти Жан-Клод Юнкер на Жан-Клон, с което половината път до трансформация в Жан-Клод Ван Дам бе извървян успешно.

Но върхът на падението за страната ни бе, когато родният премиер заговори на турски с думите “яваш,яваш”. За такива като него ще припомним словата на Паисий Хилендарски : “О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не говориш на своя език?”

Възраждане ще протестира всеки път, когато интересите на страната ни са застрашени и не се защитават от българските политици. А когато ние вземем властта, гарантираме че такива случаи няма да има!

споделяне на връзка