Градски седмичен пазар в Русе предлагат от местната структура на Възраждане


ПП “Възраждане” – Русе предлага да се изгради “Народен пазар” – място, което да е обособено от Община Русе и да предоставя възможност за организиране през уикенда на такова градско мероприятие. Това е широко разпространено в ЕС и е начин да се продават неща “втора ръка”. Това също е и начин за изкарване допълнителни доходи за някои хора, и е начин на препитание.

Има достатъчно свободни места за провеждането-дворовете на професионалната гимназия по зърнопреработвателни и хранителни технологии “Проф. д-р Асен Златаров” или ПГХТБ Проф. Димитър Баларев – Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии – Русе, които за съжаление не функционират. Да не се продават акцизни стоки, Община Русе да предостави санитарен възел и от своя страна да събира символична такса за участие – това са сред малкото неща, които са нужни, за да се организира подобен пазар. Така се работи в ЕС и така ще се стимулират потреблението на живущите в Русе. Тази мярка може да даде глътка въздух на значителна част от хората и да покачи доходите им.

Такъв пазар съществуваше (пазара за коли до търговията) и даваше някакъв макар и минимален доход. Община Русе не направи нищо да се създаде такова място, за да може да стимулира тази дребна търговия по примера на големите градове в Европа, и да даде глътка свеж въздух за голямата част от жителите на град Русе, които да имат по-голям избор и да не робуват на големите вериги.

ПП “Възраждане” смята, че ниският стандарт за живот в България е причина за най-големия проблем на страната – демографската криза. Тя ще бъде преодоляна, само когато българите заживеят добре в родината си и се вдигне стандартът на живот в България.

За да има доходи, трябва да има пазари. За да има продукция, трябва да има капитал. Младите хора нямат нито възможности, нито капитал. Държавата може да им даде само свобода. Всичко, което могат да произведат, да го предложат свободно на пазара. Установяване на нерегулиран свободен пазар, в който малкият и среден бизнес ще може да предлага своите продукти (обозначени с етикет/знак “Нерегулиран продукт”) без никакви регулации на семейния бизнес. Така пазарът сам ще създаде конкуренция (която води до ниски цени) и ще се установи дали хората предпочитат да купуват нерегулирани продукти от малки търговци или регулирани такива от големите вериги.

бутони за споделяне