Декларация в подкрепа на българските полицаи


Днес се навършват 138 години откакто с Указ №1 на княз Александър Батенберг се създава първото българско правителство, част от което е и Министерство на вътрешните работи.

За съжаление, през тези 138 години, МВР бе променяно, преструктурирано, разделяно, изменяно толкова пъти, колкото правителства имаше. И всеки път, когато се пристъпваше към тези уж здравословни и полезни за вас служителите промени, вашия глас и мнение оставаше в забвение. Срамота е всяка нова-стара власт, редуваща се през последното десетилетие на кормилото на държавата и начело на Министерството на вътрешните работи, да обещава решение на проблемите на българската полиция, дори когато идва от редиците на МВР, а същевременно нарочно да ви държи в едни мизерни условия на работа и с несправедливо ниско заплащане за огромния труд, който вие полагате. Срамота е управляващите да докарат вас, българските полицаи дотам, че да протестирате заради липсата на работно облекло, да се налага сами да си купувате консумативи или гориво за служебния автомобил. Такава ситуация е унизителна за вас, хората, от които се очаква да защитавате правовия ред и българските граждани и за нас тя е умишлено поддържана, за да смачка самочувстието и честта на редовия български полицай, да го направи зависим и лесно контролируем в йерархичната структура на системата на МВР. Докато се стигне до днешния ви справедлив протест, в който искате да защитите правото си на достойно заплащане на неуморния и рисков труд, който полагате, за да опазите нас – всички български граждани, да имате работни места и оборудване, адекватно на съвременните условия, позволяващо ви да се борите с престъпността и най-вече да не бъдете голи и боси за срам на всички управляващи ни до момента.

Това незавидно положение на българската полиция е предвестник на погиването на държавността, уважаеми господа управляващи от ГЕРБ и Обединени патриоти. Срамуваме се, че вие сте на власт и че днес, вместо да празнуват и да имат един от малкото поводи за усмивки, българските полицаи протестират. Те също са български граждани, те също хранят семейства. За нас протестът им е срещу вас и вашето лицемерно отношение към тях, ако още не сте го разбрали.

ПП „Възраждане”, изразява съпричастност и морална подкрепа към всички служители на Министерство на вътрешните работи, дръзнали днес да защитят правото си на достойно заплащане, облекло, по-добри условия на труд и почивка. Като изразяваме своята солидарност към тях, настояваме за своевременно решаване на техните проблеми и удовлетворяване на техните справедливи искания, за да могат да изпълняват своите задължения и обязаности съгласно законите на страната в името на Българския народ!

Честит празник Български полицаи!

споделяне на връзка